Commercial French Fry Cutter Potato Slicer

Key Points Of Product

  • Quick Operation: Our Commercial French Fry Cutter Potato Slicer can save your time in home or restaurant when there will be a rush hour! This French fries cutter commercial can make delicious French fries, sweet potato fries, zucchini sticks in minutes, all you have to do is to place the potato in the French fry cutter and push down on the handle.So that will make you and your customers happy!
  • Heavy-Duty Product: Our Automatic French fry cutter is a solid, heavy duty with zucchini sticks and different choices with one push handle. It is furnished with solid legs; our French fry cutter gives greater permanency while mounting the cutter on surface.
  • Stainless-Steel Interchangeable Blades: Coming with 5 sets blades, you will love for making thin to very thick fries.Our Commercial French Fry Cutter Potato Slicer machine is perfect for making various sizes of French fries and cutting vegetables.The 304 stainless steel blades will keep it free from corrosion.
  • Durable Body Material: The durable cast aluminum based development of this French fry cutter holds up to everyday use, heavy duty solid iron body with aluminum alloy handle, which makes the entire set durable and a long lifetime service is guaranteed.
  • Smooth Suction Cup Feet: This French fry cutter contains suction feet to make counter-top smooth or can be mounted on a counter-top or wall for good. That will shield the French fries machine from slipping when utilized on your counter-top or table.
  • Convenient & Easy-to-Use: Equipped with a short handle with predominant design, our Commercial French Fry Cutter Potato Slicer improves influence for smooth, simple cutting. The ergonomic design makes the cut work safe as well as effortless.The blades get together and push block comes apart immediately when it’s about cleaning. 
  • Best Usage: Enjoy quick slicing potatoes, carrots, cucumber stick, taro and other root vegetables in your home, restaurant, cafe, super shop, food court, and canteen or anywhere you want. 
  • Warranty: We offer our French fry cutter with a 100% satisfaction guarantee and 1 year warranty.

Product Features

·         Reliable, heavy duty, all metal body
·         Makes French fries, sweet potato fries, zucchini sticks and other favorites
·         Easy to use when you touch it
·         Easy to clean which will save much time
·         Helps you crank out the best tasting French fries you have ever tasted

Why Use This Product

Question 1: What is Commercial French Fry Cutter Potato Slicer??

Answer 1: French-fry cutter transforms entire potatoes into consummately cut fries in only a second. Basically load up with a potato, sweet potato, or other bland vegetable and press down on the handle to compel nourishment through the hardened steel cutting edges for course reading cafe quality fries.

Question 2: How does a French fry cutter works?

Answer 2: Open the machine, unscrew the handle at the front and lift up until the container is completely lying back on its pivots. Check the rotor by hand to guarantee that it is totally allowed to pivot and that the blade square get together is appropriately in position and verified by the two fixing nuts. Close the top and fix the nut. It is presently protected to control the machine on. To begin the Commercial French Fry Cutter Potato Slicer machine, press the green catch at the front, and to stop, press the red catch. The machine is set to have a 10-minute run time, trailed by a 5-minute rest period. There is a worked in clock that determination off the machine following 10 minutes. Continuously enable it to chill off for 5 minutes before working it once more. 

Question 3: How to use French fry cutter machine?

Answer 3: Heavy duty French fries cutter machine are machines that anybody can use easily. For the best outcomes, it is significant on the off chance that you are familiar with the working of a potato slicer. When you realize how to utilize the machine, at that point you will have a simple time when cutting potatoes. Commercial French Fry Cutter Potato Slicer automatic has a funnel-shaped tube where you pour your potatoes. The potatoes at that point slide down the chute and they are adjusted the long way. With the assistance of a rotating paddle or s disk, the potatoes go through a stationary blade which cuts a section the length and width of the potato. It includes a lot of rotating blades that are made of great hardened steel which holds a sharp front line as well as gives the unit an all-encompassing life. The moving piece of the unit is all around mounted on a pole that pivots in a metal roller. You simply need to utilize some eatable oil every now and then for lubrication.

Question 4: How do you cut even French fries?

Answer 4: Lay each half cut-side down. Slice lengthwise into 1/4 to 1/2 inch thick slices. Stack about half of the slices and cut lengthwise into 1/4 to 1/2 inch thick fries. Repeat with the rest. Perfect French Fries. Tip: The potatoes must be completely dry before frying.

Question 5:What oil is best for French fries?                               

Answer 5: Neutral tasting oils are incredible for browning: shelled nut, canola, vegetable, safflower, grape-seed, and so forth. These all have a smoke point well above 350°F. A few oils, similar to corn, coconut and sesame, have smoke focuses past 350°F, however they confer a great deal of flavor into the completed item that you might possibly need.

Question 6: What is the best commercial French fry cutter?

Answer 6:

  • New Star 42313. Boasting a durable stainless-steel design, suction feet and ½-inch blades, this French fry cutter is one of the best on the market.
  • Mandoline Food Slicer. This French fry cutter is extremely simple to use, versatile, and sharp.
  • Savant Kitchen Easy Grip Slicer.
  • Weston Products French fry Cutter.

Question 7: How to operate Commercial French Fry Cutter Potato Slicer?

Answer 7:

  1. Keep fingers clear of cutting blade when operating or cleaning. Never leave the French fry cutter unattended, especially around children. Use caution when assembling and disassembling.
  2. Check French fries cutter commercial for any visual damage that may have happened in shipment.
  3. Then wash potato French fries machine prior to use with a mild dish detergent and warm water. Use a soft bristle brush if necessary.
  4. Install French fry Cutter handle using large bolt, nut, and washer.
  5. Install French fry Cutter handle push rods into handle support
  6. Tighten, attaching hardware so they are snug. Do not over tighten!
  7. The French fry Cutter can be mounted on flat table or a wall. For best use, secure the unit to a solid surface only.
  8. This French fry Cutter is not intended to cut bones, fish, meats or frozen vegetables.

Question 8: How to cleanCommercial French Fry Cutter Potato Slicer?

Answer 8:

  1. Utilize a mild cleanser and warm water. A delicate fiber brush might be utilized if essential. Handle shouldn't be evacuated for cleaning.
  2. Use alert when dismantling the French fry slicer pusher and square. Blades are sharp.
  3. Extricate the three wing nuts verifying the square on the front of French fries machine.
  4. Extricate the two set screws behind the pusher and move pusher handle back. The pusher close will fall off. Clean with a delicate brush or appropriate contraption. Try not to use your fingers as blades are sharp. Clean and altogether dry to guarantee a dependable utilization of this commercial French fry cutter.

Question 9: Why you should purchase Commercial French Fry Cutter Potato Slicer?

Answer 9:

  • Commercial French fry cutter restaurant is cost-effective and economical
  • You can use it to slice different shapes like straight or round
  • It does not waste food because the whole potato is used
  • Easy to operate and does not consume a lot of time
  • It is made of sturdy materials like aluminum or stainless steel for durability

Question 10: What are the differences between Electric French fries cutter and Manual French fries cutter?

Answer 10: Commercial French Fry Cutter Potato Slicer automatic are ideal for restaurants, cafes that do heaps of French fries each day. High volume restaurants, central kitchens for healthcare campuses, colleges, canteens and schools can profit by these efficient units. They utilize electrical power to drive potatoes through the cutting sharp edges, lessening strain on the operator.

Manual French fry cutters let you cut potatoes into straight fries, wedge fries, and claim to fame cut fries with the utilization of a manual switch or handle. Perfect for snack bars, cafes, and bistros, manual fry cutters are more affordable so they are an extraordinary decision for independent companies or new companies. 

Question 11: How to change the style or size while cutting the potato?

Answer 11: If you want to change the style or size of your fries of your fries without purchasing a totally different unit, you can! By blending the right blade set and push block from your fry cutter's maker you can change a 1/4" straight cutter to a 6 wedge cutter or pretty much some other accessible cut type. Some blade edge sets and push squares are now bundled together as sets to guarantee that you get the right parts! Simply recollect blades and push blocks from one producer won't take a shot at another organization's french fry cutter. For instance, on the off chance that you wish to change the cut sort on a Vollrath fry cutter, you should buy a Vollrath sharp blade set and push block.

Question 12:Where can I buy Commercial French Fry Cutter Potato Slicer in Dhaka Bangladesh?

Answer 12: Nobarun.bd is here, where you can buy the one of the best Commercial French Fry Cutter Potato Slicer. After reading what we mentioned and discussed up, you can trust our French fry cutter blindly. We will provide you the best. So place your order, worth your investment!

[yuzo_related]

Product Reviews

1
2
3
4
5
(Rollover your mouse on stars, then click to rate)
Submit
     
Cancel

Create your own review

    Nobarun International
    Rating:  
     76 reviews
  • Shorif Khan

      Mirpur

  • Mahadhy Ahmed

      Mymensingh

  • Mahadhy Ahmed

      Mymensingh

  • Md. Kabir

      Sylhet

  • Md. Kabir

      Sylhet

  • Tasnim Hossain

      Kishoregonj

  • Tasnim Hossain

      Kishoregonj

  • Md. Badrul Islam

      Taltola, Dhaka

  • Md. Badrul Islam

      Taltola, Dhaka

  • Anisur Rahman

      Trishal

  • Anisur Rahman

      Trishal

  • Md. Abdur Rahman

      Munshigonj

  • Md. Abdur Rahman

      Munshigonj

  • Md. Hasibur Rahman

      Satkhira

  • Md. Hasibur Rahman

      Satkhira

  • Md. Toimur Hasan

      Ullapara, Sirajgonj

  • Md. Toimur Hasan

      Ullapara, Sirajgonj

  • Hasan Imam

      Chittagong

  • Hasan Imam

      Chittagong

  • Md. Ataur Rahman

      Sherpur

  • Md. Ataur Rahman

      Sherpur

  • MD. Rashed Ahmed

      Boro Moghbazar, Dhaka

  • MD. Rashed Ahmed

      Boro Moghbazar, Dhaka

  • Md. Yousuf Mahabub

      Rosulbhag, Mohakhali, Dhaka

  • Md. Yousuf Mahabub

      Rosulbhag, Mohakhali, Dhaka

  • Jannatun Nayem

      Narayangonj

  • Jannatun Nayem

      Narayangonj

  • Abdur Rajjak Mollah

      Keranigonj

  • Abdur Rajjak Mollah

      Keranigonj

  • Sabina Easmin

      Thanchi

  • Sabina Easmin

      Thanchi

  • Ibrahim Khalil

      Karwanbazar, Dhaka

  • Ibrahim Khalil

      Karwanbazar, Dhaka

  • Md. Anwar

      Gazipur

  • Md. Anwar

      Gazipur

  • Shetu Islam

      Manikgonj

  • Shetu Islam

      Manikgonj

  • Md. Habibur Rahman

      Barura, Comilla

  • Md. Habibur Rahman

      Barura, Comilla

  • Md. Shamim Reza

      Tangail

  • Md. Shamim Reza

      Tangail

  • Md. Alauddin Ahmed

      Chittagong

  • Md. Alauddin Ahmed

      Chittagong

  • Gulzar Ahmed

      Baridhara, Dhaka

  • Gulzar Ahmed

      Baridhara, Dhaka

  • Md. Farabi Kibria

      Kushtia

  • Md. Farabi Kibria

      Kushtia

  • Md. Nuruzzaman

      Netrokuna

  • Md. Nuruzzaman

      Netrokuna

  • Abdur Rahman

      Dhaka

  • Abdur Rahman

      Dhaka

  • Md. Hafizur Rahman

      Kamrangir Chor

  • Md. Hafizur Rahman

      Kamrangir Chor

  • Md. Mannan

      Chor Fashion, Bhola

  • Md. Mannan

      Chor Fashion, Bhola

  • Shojib Das

      Dhaka

  • Shojib Das

      Dhaka

  • Md. Sanuar

      Jamalpur

  • Md. Sanuar

      Jamalpur

  • Shanu Mondol

      Mohakhali DOHS, Dhaka

  • Shanu Mondol

      Mohakhali DOHS, Dhaka

  • Md. Anwar Hossain

      Uttara, Dhaka

  • Md. Anwar Hossain

      Uttara, Dhaka

  • MD. Iftekhar Rahman

      Bonosree, Rampura, Dhaka

  • MD. Iftekhar Rahman

      Bonosree, Rampura, Dhaka

  • Real Ahmed

      Chandpur

  • Real Ahmed

      Chandpur

  • Md. Fazlul Karim

      Birishiri

  • Md. Fazlul Karim

      Birishiri

  • Rico Naim

      Kuril Bisshoroad, Dhaka

  • Rico Naim

      Kuril Bisshoroad, Dhaka

  • Ashik Pappu

      Polton, Dhaka

  • robin

      Dhaka

  • roman

      gulistan

  • adil

      kakrail

  • hasibul islam rana

      trishal